AA-tanke för dagen 28 augusti – (tokigt datum kanske men läsvärt ändå)

”Vi måste fortsätta att inventera vårt eget jag och fortsätta att rätta till alla nya misstag efter hand. Vi bör växa i förståelse och effektivitet. Det är inte en uppgift som klaras av över en natt; den bör fortsätta hela vårt liv. Fortsätt att ständigt vara på din vakt mot själviskhet, oärlighet, bitterhet och fruktan. När sådana känslor dyker upp, ber vi genast Gud att avlägsna dem. Vi får inte vila på lagrarna. Det bär rakt åt skogen om vi gör det. Vi är inte botade från alkoholism. Det enda vi faktiskt har uppnått är en frist från dag till dag, som är beroende av i vilket skick vi håller vår andliga spänst.”
Kontrollerar jag min andliga spänst varje dag?
step10
Att begrunda idag.

Lycka kan inte sökas direkt; den är en sidoeffekt av kärlek och tjänande. Tjänandet är en lag i vår tillvaro. Med kärlek i hjärtat finns det alltid tjänster som du bör göra andra människor. Ett liv i kraft och glädje och tillfredsställelse bygger på kärlek och tjänstvillighet. Människor som hatar, eller är själviska, bryter mot lagen för sin egen tillvaro. De avskär sig från Gud och andra människor. Små handlingar av kärlek och uppmuntran, av stöd och hjälp, utplånar livets knaggligheter och jämnar vägen för människor. Om vi gör detta, kan vi inte undgå att få vår del av lyckan.

Dagens bön.

Jag ber att jag ska ge min del av kärlek och tjänande, och inte förtröttas i mina försök att göra det rätta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s