Var morgon ny 22 februari

389027_3534218270214_1741714654_nTolerans är den största gåvan.

Att ställas inför situationer som man skulle vilja förändra, att ta avstånd från människor som man önskar vore annorlunda, det kräver mognad, tålamod och tolerans. Vi blir så lätt lurade att tro att vi skulle vara lyckligare ”om han bara ville ändra på sig”, eller ”om jag hade ett roligare arbete”, eller ”om barnen kunde vara lite lugnare”. Men vi bär ju fröet till lyckan inom oss själva hela tiden. Om vi lär oss att vara toleranta i alla situationer, så får fröet möjlighet att gro.

Intolerans, otålighet, depression, ja alla negativa attityder är vanebildande. Många av oss försöker fortfarande bekämpa gamla, dåliga vanor. Gamla, dåliga vanor måste ersättas med nya, goda vanor. Man kan lära in ett nytt beteende, ett som man trivs med, som till exempel att le mot dem man inte känner i kön till snabbköpskassan. Man kan göra det så fort man står i en kö. Det blir en vana – en god vana.

Tolerans mot andra öppnar många dörrar för både dem och oss. Det gör gott i själen, både vår och deras. Detta är en grogrund för glädjen. Vi som tar dessa Steg är i sanning välsignade. Vi har fått lära oss att ge och ta emot kärlek.

Jag kommer att möta många idag som inte vet vad kärlek är. Jag ska visa någon kärlek idag, tolerant och villkorslöst. Det är en gåva – till mig och andra.

gift of love3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s