Var morgon ny 13 mars

532220_10151101817691647_1144070863_nAlla människor behöver glädje. Lika mycket som kläder. Somliga behöver det ännu mer. – Margret Collier Graham

Livet är inte fritt från smärta och arbete. Det behövs för att vi sak få det nya medvetandet som hjälper oss att mogna. Och vår mognad är en källa till glädje för oss. Sålunda är smärta och glädje nära förbundna med varandra. Men man kan vara tyngd av smärta utan att sprudla av glädje.

Innan vi sökte hjälp för att förändra vårt liv var många av oss svårt plågade. Men vi förmådde inte ta emot den insikt som plågorna kan skänka. Vi satt fast som i en trampkvarn och staplade alla våra smärtsamma upplevelser på varandra, oförmögna att fånga den glädje som städse var närvarande.

Men hoppet är vårt. Var dag för med sig glädje till var och en av oss. Men vi måste hålla ögonen öppna för glädjen, precis som vi ska öppna våra hjärtan för varandra. Vi måste vara beredda att skala bort alla lager av smärta och blotta det allra innersta, fröet till glädjen. Vi behöver glädje i livet, likaväl som vi behöver vila och sund kost. För att få perspektiv på vad den här dagen har i beredskap åt oss, behöver vi det lätta hjärta som bara glädjen kan skänka oss.

Nu, när jag är på bättringsvägen, kommer alla fallgropar i min väg att ligga öppen idag. Insikten om att jag vär glädjen inom mig, att den bor i allt jag upplever, den är min, nu och för alltid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s