11:e steget på morgonen…

imagcses11:e steget. Från Stora Boken, kapitlet ”Till Verket” s106

När vi vaknar på morgonen, låt oss tänka igenom de tjugofyra timmar som vi har framför oss. Vi tänker igenom våra planer för dagen. Innan vi börjar, ber vi Gud styra våra tankar och särskilt ber vi om att självömkan och oärliga eller egennyttiga motiv sållas bort. Under dessa omständigheter kan vi lugnt utnyttja vår intellektuella kapacitet, för när allt kommer omkring har Gud gett oss en hjärna att tänka med. Vår tankeverksamhet kommer att ske på ett högre plan när vårt tänkande är befriat från felaktiga motiv.

När vi tänker på vår dag, kanske vi känner obeslutsamhet. Vi kanske inte kan bestämma oss för vilken väg vi skall ta. Då ber vi Gud om inspiration, en intuitiv tanke eller ett beslut. Vi slappnar av och tar det lugnt. Vi kämpar inte. Vi blir ofta förvånade över hur de rätta svaren kommer efter det att vi försökt detta en tid. Det som en gång var en aning, eller en enstaka inspiration, blir efter hand en fungerande del av intellektet. Eftersom vi fortfarande är oerfarna och helt nyligen har fått en medveten kontakt med Gud, är det inte sannolikt att vi kommer att få ingivelser varje gång. Vi får kanske betala dyrt för ett sådant antagande i form av olika slags befängda handlingar och idéer. Inte desto mindre har vi funnit att vårt tänkande, allt eftersom tiden går, i allt större utsträckning kommer att ligga på det intuitiva planet. Vi börjar lita på vår nya förmåga.

Vi avslutar vanligen meditationsstunden med en bön om att vi hela dagen skall bli visade vilka steg vi skall ta härnäst, och om att få den styrka vi behöver för att ta hand om problem som dyker upp. Vi ber särskilt om att slippa vår självrådighet och är noga med att inte be om något för egen del. Dock får vi be för oss själva om andra därigenom blir hjälpta. Vi är noga med att aldrig be om något för våra egna själviska syften. Många av oss har slösat mycket tid på att göra det, och det fungerar inte. Det är lätt att inse varför.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s