Till verket, 10:e steget

”Är detta överdrivna löften? Vi tror inte det. De har infriats för så många av oss – ibland snabbt, ibland långsamt. De kommer alltid att förverkligas om vi arbetar för dem.step10

Denna tanke leder oss till Tionde steget, som föreslår att vi skall fortsätta vår självrannsakan och fortsätta att rätta till nya misstag efter hand. Vi påbörjade energiskt detta sätt att leva när vi rensade upp i vårt förflutna. Vi har trätt in i en andlig värld. Vår nästa uppgift är att växa i insikt och styrka. Det är ingenting som sker över en natt. Det bör fortgå under hela vårt liv. Fortsätt att se upp med själviskhet, oärlighet, harm och rädsla. När de här egenskaperna dyker upp, ber vi genast Gud avlägsna dem. Vi diskuterar dem omedelbart med någon och gottgör snabbt dem som vi eventuellt har sårat. Sedan riktar vi resolut tankarna mot någon som vi kan hjälpa. Kärlek och tolerans är nyckelord i våra levnadsregler.”

Stora Boken – s.105

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s