Sagan om fjärilen

När vi ser en hårig larv, är det svårt för oss, att första att en dag ska detta äckliga, krälande och ibland motbjudande lilla kräk sväva omkring på skimrande vingar.

Innan den stora förvandlingen äger rum, drar sig den fula larven bort, för att finna en ensam plats, för att där smärtsamt 419506_359462040739213_1043444482_noch med stor möda spinna in sig själv i en kokong, bokstavligt talat, låsa in sig själv från denna världen. Dagarna går och mycket långsamt bildas en springa i det hårda skalet till dess privata lilla fängelse till sist spricker väggarna och en helt annan, ny varelse kommer ut. Den sitter stilla ett tag, tar in sin omgivning, väntar på värmen från solen som torkar dess vingar – och så, efter en stund börjar den fladdra från blomma till blomma. Var gång den slår sig ned på en sådan, stryker den sig med vad varje blomma bjuder på och samtidigt lämnar den lite pollen, som den burit med från varje annan blomma som den besökt och med detta möjliggör den för blomman att alstra frön för att återfödas.

Vi i AA har mycket gemensamt med fjärilen, det fanns tider då vi också var motbjudande varelser, andligen krälade vi i stället för att sväva eftersom alkoholismen förvärrades och vår förmåga att kontrollera blev mindre och mindre, drog vi oss också tillbaka från vår värld och skapade vår kokong, i vilken vi gömde oss i.

Tiden gick och på något sätt fick vi höra om AA och en liten spricka uppstod i vår privata bunker. In genom springan silade hopp! Efter några få möten gick det hårda höljet sönder och vi kom ut i ljuset och satt och tog åt oss värmen och förståelsen i gemenskapen och gruppen. Sedan började vi att föra vidare till andra, det vi själva funnit. När vi möter andra, får vi stryka av dem och i utbyte lämnar vi till var och en något av det som de andra gett oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s