Var morgon ny. 11 februari.

gratefulMärkligt att man kan bli så bedövad av sitt eget lidande och sina egna problem att man inte förmår delta helt och fullt i sina närmastes helvete.

Självupptagenheten kan vara ett gissel. Den hindrar en från att se problemen annat än ur snävast möjliga perspektiv. Den hindrar en från att ta emot den hjälp en högre makt vill ge genom ens vänner. Den hindrar en från att se sanningar som pockar på uppmärksamhet. Det paradoxala är att hur svårt vi än plågas, så känns det lättare om vi intresserar oss för en annan människas lidande eller fröjd.
Om vi är mottagliga för andras problem ökar vår förståelse för våra egna. Vi behöver de budskap som andra försöker ge oss. Ingenting som sägs av kärlek och omtanke saknar mening för vårt liv.
Vi bör betänka att varje samtal vi för är ett samtal med en högre makt. Det vi behöver få veta för vårt tillfrisknande kan vi vara övertygade om att vi får veta genom alla våra samtal med andra. Men vi kan inte höra andras tankar förrän våra egna har tystnat.

Jag ska lyssna uppmärksamt på dem som sänts till mig, det är vad jag behöver just i dag. Min inre röst har kallat på dem. Jag ska vara mottaglig, hoppas på lösningar och glädjas åt detta under.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s