Var morgon ny 19 mars

3 e stegsbönenJag har för länge sedan insett att en tro som inte är grundad på känslomässig övertygelse, det är ingen tro ~Evelyn Scott

Vi vacklade hit och dit, och vi visste nästan aldrig vad vi trodde på, innan vi slog in på bättringsvägen. Vi kanske trodde på det som passade för ögonblicket, beroende på vem vi var tillsammans med just då. Och vi bytte sida så fort vi träffade någon annan. Normer och värderingar var något som man diskuterade utan att definiera, och framför allt utan att följa.
Det är svårt att skaffa sig självförtroende, att känna sig säker på sig själv, om man inte har några som helst normer att falla tillbaka på. Våra normer visar vilka vi är. De hjälper oss att välja rätt väg. De kräver av oss att vi ska bete oss ansvarsmedvetet. Att leva efter sina normer skänker sinnesfrid.
Den tid är förbi när vi bytte värderingar som andra byter skjorta, när vi aldrig visste vad vi egentligen trodde på. Vi har fått en plan att leva efter, en plan som sopar bort den osäkerhet och det kaos som har härskat inom oss under de gångna åren.

I dag står allt klart för mig. Jag känner mig själv. Jag vet vad jag tror på. Nu behöver jag bara handla därefter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s