Var morgon ny. 20 mars.

009Det kommer en dag i vårt liv när vi får läsa oss hurdana vi har varit, och den kunskapen kan vara lättsmält eller svårsmält. – Pearl Bailey

Många dras med oerhörda skamkänslor, ja, de kanske till och med avskyr sig själva. Ingen har ett fläckfritt förflutet. Både män och kvinnor, ja, till och med barn kan ångra vad de har gjort. Ingen är fullkomlig. Fullkomlighet ingår inte i den Högstes plan. Däremot måste vi dra lärdom av våra erfarenheter, så att de hjälper oss att utvecklas. I stället för att skämmas över dem ska vi glädjas åt att vi har lärt oss något av dem.

Var dag får vi en ny chans att bearbeta vårt gamla jag. Det som har varit har hjälpt oss bli det vi är nu, och allt det vi har upplevt har förberett oss och gjort oss skickade att hjälpa andra, att jämna vägen för dem som kanske också vill slå in på en ny väg.

Vi ska göra oss av med våra skamkänslor och inse att vi har fått små korn av visdom som vi kan ge till varandra. Alla är lika. Ingen är felfri. Våra prövningar kan bidra till att jämna vägen för andra.

Jag ska ta vara på de glädjeämnen jag har fått. Jag kan dela med mig av mina erfarenheter. Mitt plågsamma förflutna kan göra framtiden ljusare för någon annan, om jag glatt och villigt delar med mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s