Var morgon ny 19 april

419506_359462040739213_1043444482_nNär jag drar upp riktlinjerna för mitt jag tenderar jag att fastställa regler och sätta gränser – men glömmer att regler är till för att bryta och att sätta gränser är till för att tänja och överskridas. – Kathleen Casey Theisen

Tack vare tillfrisknandet kan vi se livet an frimodigt, förutseende och i visshet om att vi handlar rätt. Men vi ska hålla i minnet att det som är rätt i dag kanske inte är rätt i morgon eller längre fram. Vi utvecklas tack vare våra erfarenheter och får en ny syn på gamla villkor. Vårt nya perspektiv gör att våra värderingar blir mer nyanserade, och gårdagens regler och gränser kanske inte passar in längre i dagens nya sammanhang.

Att mogna som människa är en process som aldrig tar slut. De problem vi tar med jämnmod idag, förberedde vi oss för i går. Och morgondagen underlättar vi genom vår definition av den här dagen. Vi har fått lära oss att se klart på oss själva, på andra människor och på hur vi ska fortsätta att utvecklas till ansvarsmedvetna människor.

Mina normer och värderingar behöver förfinas, och allt jag upplever i dag hjälper mig med det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s