Var morgon ny 21 april

work_6100592_3_flat,550x550,075,f_serenity-prayerAtt se bakåt ett ögonblick är ett sätt att skärpa synen så att den blir bättre ägnad för sin främsta uppgift – att se framåt. – Margaret Fairless Barber

När vi tänker tillbaka på förra månaden, förra året, tiden strax innan vi gav oss i kast med De tolv Stegen, märker vi att många goda förändringar har skett med oss. Men ibland tar vi förändringarna för givna. Eller också glömmer vi bort att fundera över dem. Vi rycks med av nuet och tror att det ska vara för alltid. Vi glömmer att gårdagen har skänkt oss många nyttiga lärdomar.

Det förflutna har varit plågsamt för många av oss. Men nu har vi fått nytt hopp. Vi har blivit sams med livet. Vi kanske har fått det bra med familjen. Vi kanske har återknutit gamla vänskapsband som hade brustit. Vi har klarat av saker och ting. Men vi har fortfarande problem. Men de får oss inte längre på knä. När vi ser tillbaka inser vi att de också är övergående. Vi kommer att göra nya framsteg, precis som vi har gjort hela tiden, om och om igen, om vi bara har tron.

Idag ska jag ägna en stund åt att tänka tillbaka på det gångna året eller på det sista supkalaset. Jag vet att det går framåt för mig. Och det ska det fortsätta att göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s