Tanke för dagen 3 maj

030AA lär oss att ta det lugnt. Vi lär oss att slappna av och sluta oroa oss för det förflutna eller för framtiden, att lägga bort vår förbittring och vårt hat och vårt dåliga humör, att sluta att vara kritiska mot människor och försöka hjälpa dem i stället. Det är vad ”Ta det lugnt” betyder. Den tid jag har kvar att leva ska jag därför försöka ta det lugnt, slappna av och inte oroa mig, försöka vara hjälpsam mot andra och förtrösta på Gud.
Ska mitt motto vara ”Ta det lugnt” den tid jag har kvar att leva?

Att begrunda idag.

Jag måste övervinna mig själv innan jag ärligt kan förlåta andra människor för de oförrätter de gjort mig. Det själviska i mig kan inte förlåta oförrätter. Bara tanken på att ha förfördelats ställer mitt jag i förgrunden. Eftersom jaget inte kan förlåta, måste jag övervinna min själviskhet. Jag måste sluta att försöka förlåta dem som har plågat och kränkt mig. Det är fel av mig att ens tänka på dessa oförrätter. Jag måste sträva efter att övervinna mig själv i det dagliga livet, och då kommer jag att upptäcka att det inte finns någon hos mig som minns några oförrätter, därför att det enda som kände sig var min själviskhet, och den är borta.

Dagens bön.

Jag ber att jag inte ska hysa agg. Jag ber att mitt hjärta ska renas från allt hat och all fruktan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s