Tanke för dagen 29 maj

004 (2)Vi som har lärt oss att lämna vårt alkoholproblem i Guds händer, kan hjälpa andra att göra detsamma. Vi kan användas som en förbindelselänk mellan en alkoholists behov och Guds förråd av styrka och kraft. Vi i AA kan vara till unik nytta just av den anledningen att vi är olyckliga – eller lyckliga – nog att vara alkoholister själva. Vill jag vara en unikt nyttig person ?
Vill jag vända mitt största nederlag och misslyckande och sjukdomstillstånd till ett vapen för att hjälpa andra ?

Att begrunda idag

Jag vill försöka hjälpa andra. Jag vill försöka att inte låta en dag gå utan sträcka ut en kärleksfull hand mot någon. Varje dag ska jag försöka göra något för att lyfta upp en medmänniska ur det träsk av missmod och motgångar som han eller hon har råkat ut i. Min hjälpande hand behövs för att den hjälplöse ska kunna resa sig till nytt mod, styrka, tro och hälsa. I tacksamhet över min egen räddning ska jag hjälpa andra alkoholister med den börda som alltför tungt trycker deras axlar.

Dagens bön

Jag ber att Gud ska bruka mig för att lätta andras bördor. Jag ber att många själar ska räddas genom mina ansträngningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s