Var morgon ny 29 maj

cropped-failure-wayne-dyer-with-copyright.jpgVar morgon ny 29 maj

Kvinnor och män skvallrar ibland för att få känna gemenskap med andra.

Om man känner sig ensam och övergiven känner man sig ännu mer otillräcklig. Man grips lätt av paranoia. Man måste få känna att man har kontakt med andra. Och två ensamma människor kan komma varandra nära genom att skvallra om en tredje. Man ingår ett förbund. Alla behöver få känna gemenskap – gemenskap med grannarna, gemenskap med den grupp människor man kallar sina vänner. Att känna att man hör ihop med andra skänker trygghet och välbefinnande. Det förjagar rädslan. Femte, nionde och tionde steget utgör en garanti för att vi ska få känna den närhet vi söker. Våra självbekännelser stärker banden med de människor vi vill få kontakt med. Skvallret mister sin lockelse när vi kan uppleva gemenskap ändå. Genom att bekänna våra svagheter för varandra kommer vi varandra nära. Man ska akta sig för att döma andra, vare sig man klär sina åsikter i ord eller behåller dem för sig själv. De omdömen man avger om andra skvallrar om det egna självförtroendets otillräcklighet. Lever man i trygg förvissning om sin gemenskap med andra känner man inget behov att döma.

Ensamheten driver mig att bete mig på ett sätt som förvärrar min ensamhet. Sann gemenskap uppstår när jag berättar om mig själv i stället för att skvallra om andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s