Var morgon ny 30 maj

184510_402332093176461_646050551_nMånga har svårt att ingripa i känsliga situationer. De vet inte hur de ska bete sig för att nå resultat, eller hur de ska bära sig åt överhuvudtaget. – Stanley Phelps och Nancy Austin

Det känns förödmjukande och genant att inte kunna göra något, och det är vanebildande. Att man blir lamslagen kanske beror på att man absolut vill göra ”det rätta”, och är rädd för att de ska gå galet. Tyvärr förstärks den här rädslan av sig själv. Enda sättet att bryta den onda cirkeln är att göra något – rätt eller fel. Till vår förvåning kommer vi att inse att ingenting vi gör är alldeles fel. Vi lär oss både av det vi gör och av reaktioner på det vi gör.
Att ge livets gensvar i handling lönar sig. Det är fostrande. Nästa gång det krävs att vi gör något, går det lättare. Varje tillfälle att handla är ett steg mot större känslomässig mognad. Ju oftare vi gör det, desto skickligare blir vi. Och det blir till slut en vana.

Det är utvecklande att ingripa och göra något positivt, även om man är rädd för att det är fel. Inget liv utan utveckling och mognad. Idag ska jag leva!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s