AA-tanke för dagen 8 juni

imagesCAJ4C89BEn gång alkoholist, alltid alkoholist. Vi blir alltid värre, aldrig bättre. Vi blir aldrig botade. Vår alkoholism kan bara avbrytas. Oavsett hur länge vi har varit nyktra, så blir vi alltid lika illa, eller värre, däran än förut så snart vi prövar att dricka sprit igen. Det här är en regel utan minsta lilla undantag i hela AA:s historia. Vi kan aldrig återuppleva allt det roliga vi hade förr i tiden. Det är borta för alltid.
Vill jag försöka återuppleva det?

Att begrunda idag.

Du har fått ditt liv främst för att du ska träna och stärka din själ. Det liv vi lever är inte så mycket för kroppen som för själen. Vi väljer ofta det levnadssätt som bäst passar kroppen, inte det som passar själen bäst. Gud vill att du ska välja det liv som passar själen lika väl som kroppen. Accepterar du denna tro, blir resultatet en underbar karaktärsomvandling. Förkastar du den, kullkastas Guds mening med ditt liv och din andliga utveckling försenas. Din själ tränas av det goda du väljer. På det sätter fullbordas meningen med ditt liv.

Dagens bön.

Jag ber att jag ska välja det som är bra för min själ. Jag ber att jag ska uppfatta Guds mening med mitt liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s