Bara för idag 17 juni

Murar

”Att sträcka ut handen är början på den kamp som kommer att göra oss fria. Det kommer att bryta ned de murar som håller oss fångna.”
Basic Text s 84

Många av oss kom till NA känslomässigt förkrossade. Åratal av att utnyttja människor och tillåta dem att använda oss hade krävt sin tribut på vår förmåga att lita på någon, inklusive oss själva. Men den kärlek och acceptans vi fann i Anonyma Narkomaner uppmuntrade oss att sträcka ut vår hand och komma nära andra.
Ju längre vi höll oss drogfria, desto mer började vi längta efter större intimitet med våra nära och kära. Vi började sträcka ut vår hand på djupare, mer meningsfulla sätt, även om vi riskerade att bli sårade. Trots vår rädsla för att bli avvisade beslöt vi ta risken att avslöja oss själva, vår tro och våra behov. Vi beslutade att släppa ner våra skyddsmurar.
Den frihet vi funnit har varit värd den risk den inneburit. Vi vet att det fortfarande finns arbete kvar att göra innan vi kommer att vara fullständigt fria från de hinder som byggts av åratal i aktivt beroende. Men genom att sträcka ut vår hand till andra beroende och tillåta dem att, trots våra mänskliga brister sträcka ut sin hand till oss, har vi kommit att förstå att vi har en stor förmåga till kärlek och intimitet. När de blir fria från de murar som håller dem tillbaka har våra hjärtan stor kraft.

Bara för idag: Jag ska riva ner mina personliga murar och sträcka ut min hand till andra. Jag ska ge mitt hjärta friheten att älska och älskas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s