Tanke för dagen 18 juni

Det livsmönster som AA lär ut, är inte lätt. Men det är ett livsexperiment som sannerligen är värt att pröva. Och det är så ofantligt mycket bättre än vårt gamla liv i dryckenskap och elände att det trotsar all jämförelse. Ett liv utan AA skulle vara värdelöst. Men med AA har vi en chans att leva ett tämligen gott liv. Det är värt att slåss för, hur slitigt och kämpigt det än är från den ena dagen till den andra.
Är det inte värt att slåss för?

Att begrunda idag.

Det andliga livet har två delar. Den ena är det inåtriktade livet, bönens och den stilla gemenskapens liv med Gud. Du tillbringar den delen av ditt liv i avskildhet med Gud. Varje dag kan ditt inre liv riktas mot rätt håll så att dina tankar kan ta emot de rätta impulserna. Den andra delen är utåtriktad – den vill förmedla till andra vad du har lärt dig av dina egna erfarenheter från de avskilda stunderna med Gud. De segrar som du vunnit över dig själv med Guds hjälp, kan du låta andra ta del av. Du kan hjälpa dem genom att förmedla till dem något av den trygghet och den seger som du själv har kommit fram till i ditt inåtriktade liv.

Dagens bön.

Jag ber att jag ska bli stark av mina stunder i avskildhet med Gud. Jag ber att jag ska kunna förmedla något av denna styrka till andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s