Var morgon ny 18 juni

…man skulle aldrig lära sig att vara tapper om livet bestod av idel glädje.

fjäril i handVi jagar nöjen så som barn jagar fjärilar, övertygade om att glädjen löser alla problem och ger svar på alla frågor. Och visst skänker nöjena glädje, och det är vi väl värda. Men livet har mer att lära oss. Vi måste lära oss tålamod. Utan tålamod får vi ingen respekt för tiden och dess gång. Vi måste lära oss tolerans. Utan tolerans förmår vi inte uppskatta varandra som individer. Vi måste lära oss att få självförtroende. Om vi har självförtroende kan vi leva mer intensivt och förverkliga oss själva. Det är kvalen och våndorna i livet som gör det möjligt för oss att uppleva varaktig, givande glädje. Svårigheterna fördjupar vår förståelse. Och den hjälper oss att skänka våra nära och kära glädje.

Jag behöver inte vända ryggen åt nöjen och glädje. Men jag ska glädjas över alla de erfarenheter jag gör. Mångfalden berikar mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s