Var morgon ny 11 juli

Jag har lyssnat till den Högste. Jag har hört min egen självs röst, och jag har inte glömt att kärleken är tillvarons röda tråd, som förenar oss. – Mary Casey

602910_10151322075640723_523767165_nKärleken för oss samman, förenar oss och överbrygger alla klyftor mellan oss. Den för oss in i andras liv och gör den värld vi kallar vår så mycket rikare. Kärleken gör alla jämlika.
Vi vill inte längre erövra och dominera dem vi älskar. Och älskar vi en, ökar vår förmåga att älska andra också. Kärleken helar både den som ger och den som tar emot.

 

Att vara omtyckt och älskad innebär att man betyder något, att en annan människa änser att man är något värd. Det är mänskligt att behöva bli påmind om det. Men för var gång vi själva visar en annan människa vår uppskattning, minskar vårt behov av att bli påminda om det.
När kärleken lyser med sin frånvaro känner man sig ensam, bortglömd och värdelös, till och med mitt i vimlet. Vi minns säkert ögonblick av stum förtvivlan – av utanförskap. Vi måste sträcka fram handen åt någon och sända en vänlig tanke till någon som behöver bli ihågkommen. Kärleksfulla tankar når alltid dem vi tänker på, varje sig de är nära eller långt borta.

Kärleken är allsmäktig. Den kan förändra hela universum. Den kommer att förändra min tillvaro.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s