Var morgon ny 15 juli

birds nestOm från att brista jag ett enda hjärta hindrat då har jag inte förgäves om jag en enda människas plåga lindrat om jag en stackars liten fågel har lyft upp igen och lagt i redet uppå trädets gren då har jag inte levt förgäves.
Att visa varandra uppmärksamhet är att ”vidarebefordra” Guds kärlek. För att få kärlek, måste man ge kärlek.

Gemenskapen med omvärlden, känslan av att höra till, som de flesta av oss saknade i många år innan vi bestämde oss för att slå in på bättringsvägen, ligger och väntar på oss, den omsluter oss i samma ögonblick som vi söker oss till en medmänniska. Vi är inte längre ensamma, rädda, utanför, när vi låter andra känna att de inte är ensamma. Vi kan hjälpa varandra.
Varje dag kan var och en av oss lindra kvalen för en god vän, en arbetskamrat, ett barn. Det underbara med Guds avsikt med oss alla är att vår egna plågor går över när vi lindrar våra medmänniskors. Kärleken är vår balsam. Kärleken till nästan ger livet mening.

Ingen dag i mitt liv är förgäves om jag kan vara till glädje för min nästa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s