Var morgon ny 9 augusti

Att sluta röka var inte en fråga om viljestyrka för mig, utan en fråga om viljebrist. – Joan Gilbertson

Många av oss har kämpat hårt och medvetet för att sluta med otaliga laster: sprit, stimulantia, lugnade medel, sötsaker, choklad, cigaretter, karlar. Ju angelägnare vi har varit att försöka begränsa vårt missbruk eller sluta helt, desto större har frestelsen blivit att ta bara ett glas, en tugga, ett bloss till och så vidare. Men när vi gav upp helt och hållet kom vändpunkten.
…Nu har vi lärt oss att bli befriande från vår värsta last genom att ödmjukt acceptera att vi är maktlösa, och be om hjälp. På samma sätt kan vi få hjälp med alla andra problem som vi inte lyckas lösa av egen kraft. Har någon familjemedlem berett oss sorg? Har någon arbetskamrat vållat oss bekymmer? Vi slösar så mycket energi på sådant som vi inte rår över. Oftast leder våra ansträngningar att få kontroll över situationen bara till ett ännu större motstånd.
Vi har fått lära oss hur vi ska klara av olika besvikelser. Vi ska tänka på att vi står maktlösa, och att vi tacksamt ska ta emot den hjälp en högre makt kan ge oss. Vi kan lämna över alla våra problem till Gud i trygg förvissning om att Han kommer att lösa dem. Det gör Han.

Livet blir oerhört mycket lättare om jag slutar bekymra mig. Då löser sig allting mycket snabbare.

imagexcs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s