Var morgon ny 13 november

Jag är jag. I hela världen finns det ingen som är exakt likadan som jag. Det finns de som är likadana som jag i vissa delar, men ingen är helt och hållet lik mig. Alltså är allt jag gör mitt eget verk, därför att jag har valt det.

Det är nog inte många av oss, som nu har slagit in på bättringsvägen, som är vana vid att inse vårt värde, inse att vi är unika och utgör en oersättlig del av tillvaron för vår omgivning. Vi kanske har förstått att vi skiljer oss från omgivningen – men inte på ett positivt sätt. Vi har förmodligen kommit fram till att det är det som har varit felet med oss. ”Om jag bara kunde vara som den och den…” Ett av de stora glädjeämnen som tillfrisknandet skänker oss är förmågan att fröjdas åt att vi är unika, att vi kan bidra med något speciellt och oersättligt i varje given situation.
Att komma underfund med att man är unik och speciell är något av en andlig väckelse. Att inse att ingen annans beslut är exakt likadana som just mina – att inse att ingen annan människa kan bidra med just det som jag kan bidra med. Vår gåva till livet är vi själva. Livets gåva till oss är chansen att förverkliga det vi bär inom oss.

I dag ska jag vara medveten om mina gåvor, jag ska skänka dem och ta emot dem med tacksamhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s