Var morgon ny 14 november

Smärtan är oundviklig. Att plågas är frivilligt.

Det står i vår egen makt att välja hur vi vill uppleva olika situationer – ja, alla situationer. Vi upplever bara de känslor vi själva väljer under alla omständigheter. Det står oss lika fritt att vara lyckliga som att sörja.
Det står oss lika fritt att se våra prövningar som tillfällen att mogna och utvecklas, som att betrakta dem som stötestenar på vår väg. Vad vi inte kan undvika – i det fallet har vi inget val – är det faktum att vi kommer att råka ut för svårigheter och smärtsamma upplevelser. Men vi kan välkomna dem, vi kan känna tacksamhet över de erfarenheter de ger oss, över att de berikar oss som människor.
Inga upplevelser kräver att vi ska plågas av dem. Det finns något gott i allting. I ena fallet väljer man att känna självmedlidande, i det andra lycka.
Vi känner oss inte alltid säkra på att vi har valt rätt, inte ens när vi tar på oss ansvaret för vårt val. Som tur är har vi fått lära oss hur vi ska söka svaret. Bön och meditation, vägledning från vår högre makt hjälper oss att välja rätt vid varje tillfälle.

Jag ska njuta av min frihet att välja och handla. Jag och ingen annan än jag kan ta ifrån mig den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s