Dagliga Reflektioner 15 november

LIVSVIKTIGT UNDERHÅLL

De av oss som regelbundet använder bön kan inte längre undvara den, lika litet och av samma skäl som vi inte kan undvara luft, ljus och föda. När vi avstår från luft, ljus eller föda tar kroppen skada. När vi vänder oss bort från meditation och bön avstänges våra sinnen, känslor och instinkter på motsvarande sätt från livsviktigt underhåll. (TOLV STEG/TOLV TRADITIONER, sid 68.)

Jag behöver inte bli förkrossad av det Elfte steget. Min medvetna kontakt med Gud kan vara lika enkel och lika djup som min medvetna kontakt med en annan människa. Jag kan le. Jag kan lyssna. Jag kan förlåta. Varje möte med någon annan öppnar möjligheten att be, att känna Guds närvaro inom mig. I dag kan jag komma lite närmare min Högre makt. Ju mer jag väljer att söka efter skönheten i Guds verk i andra, desto mer medveten blir jag om Hans närvaro.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s