Dagliga reflektioner 3 december

I ALLA VÅRA ANGELÄGENHETER.

…försökte vi föra detta budskap vidare till andra alkoholister och tillämpa dessa principer i alla våra angelägenheter.
(DE TOLV STEGEN/DE TOLV TRADITIONERNA, sid 75)

Jag tycker det är lätt att föra budskapet om tillfrisknande vidare till andra alkoholister, eftersom det hjälper mig att hålla mig nykter och gör att mitt eget tillfrisknande känns behagligt. Det svåra är att tillämpa dessa principer i alla mina angelägenheter. Det är viktigt att jag delar med mig av de gåvor jag får av AA, särskilt där hemma. Visst förtjänar min familj samma tålamod, tolerans och förståelse som jag så villigt ger åt alkoholister. När jag ser tillbaka på min dag, försöker jag fråga: ”Hade jag i dag något tillfälle till vänlighet, som jag missade?” ”Fick jag någon chans att höja mig över en besvärlig situation, fast jag inte vågade ta den?” ”Hade jag något tillfälle att säga ’Förlåt’, som jag vägrade utnyttja?”
Precis som jag ber Gud om hjälp med min alkoholism i dag, ber jag Honom om hjälp att vidga mitt tillfrisknande till alla situationer och alla människor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s