Var morgon ny 4 december

Jag vill känna mig delaktig i saker och ting, delaktig i den stora strömmen, inte utesluten ur den, jag vill inte gå miste om saker och ting, som ett barn som skickas i säng före alla andra.

Att känna sig utanför, att bara se på, att vilja bli uppmärksammad men ändå vara rädd för att märkas – det är något som de flesta av oss har minnen av. Vi kanske fortfarande har problem med att acceptera oss som vi är, men vi kan glädjas åt att vi inte längre är offer för våra sinnesstämningar. Även om det inte är så lätt, är det inte längre omöjligt för oss att umgås med andra, om vi följer programmet.
Det finns ett sätt att få bli delaktig, ett osvikligt sätt. Man kan helt enkelt se med kärlek på någon som står en nära i dag och ägna den personen ett uppriktigt intresse. När man hjälper en annan människa att känna sig utvald och uppskattad, blir man det själv också.
Tillfrisknandet kan hjälpa oss alla att gå utanför oss själva och våra egocentriska begränsningar. Om vi är förvissade om att vårt liv är i Guds händer – hur vi än föreställer oss Gud – slipper vi ur vår självupptagenhet. Då kan vi överlämna oss själva till Gud, och vi kommer att märka att vi har blivit delaktiga i det som sker.

Jag ska öppna mitt hjärta och jag kommer att bli delaktig i allt som finns omkring mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s