Bara för idag 5 december

De som vill tillfriskna

”Vi har sett programmet fungera för varje beroende som ärligt och uppriktigt vill sluta (använda droger).”
Basic Text s 10

Hur vet vi när någon ärligt och uppriktigt vill sluta använda droger? Sanningen är den att vi inte vet! Eftersom vi inte kan läsa tankar eller känna till någon annans motiv och begär måste vi helt enkelt hoppas på det bästa.
Vi kan prata med en nykomling på ett möte och tänka att vi aldrig kommer att se dem igen men sedan träffar vi dem efter flera år och ser att de klarar sig bra i sitt tillfrisknande. Vi kanske frestas att tappa tron på någon som fortsätter att ta återfall eller inte blir drogfri på en gång men det får vi inte göra. Oavsett hur ovillig någon kan verka så kvarstår ett enkelt faktum – den beroende är på ett möte.
Vi kanske aldrig får veta resultatet av vårt tolvstegsarbete. Det är inte upp till oss att bedöma en nykomlings villighet. Det budskap vi för vidare är en del av oss. Vi för det vidare överallt och delar med oss av det obehindrat och lämnar över resultaten till en kraft starkare än vi själva.

Bara för idag: Jag ska dela med mig av mitt tillfrisknande till vilken beroende som helst, när som helst och under vilka omständigheter som helst. Jag ska lämna över resultaten till min högre makt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s