Fear is the path to the dark side. Love is the path to light.

1509947_949513081756002_6425450839094027656_n

99% av mitt oönskat beteende handlar om olika rädslor. Som aktiv alkoholist var jag rädd för nästan allt. Genom steg 4 i det magiska andliga programmet i AA fick jag möjligheten att se på mina rädslor. Jag fick se att de handlade så mycket om min självupptagenhet och min själviskhet. De handlade bara om mig inte någon annan.

AA:s program lär mig själsliga framsteg istället för själslig fullkomlighet. Jag lär mig att jag är bara en människa. Med alla mina fel och brister. Jag vet inte själv vad som är bra för mig. Jag kan inte själv. Gud kan och vet. När jag gör det jag ska, tillämpar dessa 12 steg i alla mina angelägenheter, finns det gudomliga inom mig. Gud finns i mig. Jag har lärt mig att då vet jag intuitivt Guds vilja med mig. Det här för mig är nåd. Nåden att få möjligheten att se på mig själv.

Men mitt tillfrisknande är en färskvara. Jag måste leva i programmet 24 timmar om dygnet. Det enda jag har är idag. En dags villkorlig anstånd från alkoholen.

Idag har jag varit på ett möte och jag trodde att jag visste vad jag skulle göra efter att jag hade bett och mediterat. Det jag trodde var Guds vilja med mig. Jag bad om ursäkt att jag på föregående möte hade låtit mig styras av mina rädslor. Jag berättade ödmjukt om min ofullkomlighet och om hur min sjukdom påverkar mig. Resultatet lämnade jag över till min högre makt, som jag väljer att kalla för Gud.

Och det blev bra. Jag behövde inte handla på impulser då mitt ego ville att jag skulle kräva rättvisa. Jag behövde inte handla på känslan att känna mig mindre värdig. Den rädslan är den största rädslan som jag har haft, att inte duga. Idag kan jag ta hand om den. Programmet har lärt mig det.

Guds vilja för mig är kärlek. Tolerans, ödmjukhet, kärlek, tillit, respekt. Love is the path to light.

Jag är oändligt tacksam för AA !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s