Miraklet

Hur ska jag kunna beskriva den totala lyckan och tacksamheten jag känner. Jag har fått landa en dag efter konventet i Halmstad. Konvent som ordnades av AA där även Al-anon och Ala-teen deltog i. 3 dagar fylld av kärlek, gemenskap, möten, möten mellan möten, tårar, skratt, dans, musik på Gullbrannagården.

Detta var mitt första konvent. 1 års nykterhet. Jag hade ingen aning om vad jag skulle uppleva. Jag delade stuga med 5 andra kvinnor vilka jag aldrig tidigare hade träffat. Men jag var inte rädd. Jag kunde se att i mitt aktiva var jag rädd hela tiden. Jag hade aldrig delat en stuga med människor jag inte kände förr i tiden. Det vågade jag inte, tänk om de kunde se bakom min mask hur jag egentligen var. Vilken bluff jag var.

Men idag är jag inte rädd att vara en bluff. Jag är inte rädd att låta andra människor komma nära mig. Till slut blev vi 10 i vår stuga. Och det var så enkelt. Bara kärlek. Alla tillfrisknande alkoholister och beroende. Alla vi delar samma sjukdom. Alla vi har hittat samma lösning, AA:s 12 steg. Därför behöver jag inte vara rädd längre! Jag tillfrisknar genom dom 12 stegen, av ledning av min högre makt som jag väljer att kalla Gud.

För ett år sedan kunde jag inte titta på andra människor i ögonen. Jag visste inte på vilket ben jag skulle stå på. Jag visste inte hur jag skulle känna, vad jag skulle säga. Jag imiterade andra. Jag var offer för allting som hände runt omkring mig. Stackars mig, tänk om andra bara gjorde som jag ville.

Men jag är inte ett offer. Jag har en sjukdom som heter alkoholism. Det finns inget botemedel MEN det finns behandling! Den behandlingen har jag hittat i AA. Den finns i AA:s stora bok (en blå bok) och finns numererad från 1-12. Väldigt enkelt för min komplicerad hjärna. Följer jag det enkla receptet, behöver jag inte vara rädd.

Jag har fått ett liv som är verkligen bortom mina vildaste drömmar. Jag hade ju inte ens några drömmar! Och det fina är att som sjukdomen är en neråtgående spiral, den progressiva sjukdomen, är tillfrisknandet en uppåtgående spiral! Det blir bara bättre och bättre. Tänk dig det!

Jag förstår inte vad som har hänt med mig. Och jag behöver inte förstå det heller. Min akademiska hjärna vill gärna analysera och förstå men genom dom 12-stegen har jag lärt mig att jag behöver inte det. Jag förstår med hjärtat.

Detta är miraklet!

10377002_942887112418599_2827752960343640252_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s