Mina reflektioner av dagens Hazelden; Ican´t handle it

I can’t handle it, God. You take over.
–Anonymous

The life we lived in the dark world of our disease was a terrifying one. It was as if we were perched on a tiny ledge thousands of feet up the side of a mountain. The drop was straight down. We never dared to look up or down because we so desperately feared falling. All we could do was feed our disease and tremble in fear. We were stuck. There was no room on our ledge for anyone else. We were all alone. Every day, little bits and pieces of our perch would fall off. All we could do was wait.

Finally, out of desperation, we looked up and saw thousands of people urging us to climb. They reached down and created a human chain for us to climb. All we had to do was let go of our perch and take the hands extended to us. We stood, looked up, let go, and took the hands. We were safe.

I’m not stuck any more. I’ve let go of my fear and accept help when I need it.

You are reading from the book:

Easy Does It by Anonymous

Att be om hjälp ödmjukar mig inför livet. Jag tror mig kunna, veta själv. Men om och om igen behöver jag kapitulera inför min maktlöshet. Det gör ont. Men det gör ondare att fortsätta kämpa emot, det skapar lidande.

När jag kom till AA för drygt ett år sedan var jag tillräckligt desperat att be om och ta emot hjälp. Jag har förstått att den desperationen är en gåva. Inte svaghet. Att be om hjälp är för mig mod idag. Att jag vågar be om och ta emot hjälp. Att jag ger någon annan en gåva, att kunna hjälpa mig. Så egentligen genom att låta någon annan hjälpa mig, hjälper jag någon annan. Och att göra någonting för någon annan, utan att jag själv ska få någonting ut av det eller att den andra inte kan ”betala” tillbaka det till mig är det viktigaste i mitt tillfrisknande som nykter alkoholist.

Tack gode Gud för din nåd. Tack gode Gud för min desperation. Tack älskade AA för mitt liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s