Rosa moln

Jag tänker på det här med att tillfrisknandet kan kännas  ibland som ingenting händer, det är grått, tråkigt, slentrianmässigt. Jag känner i alla fall så emellanåt.

Jag trodde att den underbara känslan jag fick när jag började arbeta i stegen och började tillfriskna skulle minsann kvarstå hur mycket andra än påpekade att det är bara en ”smekmånad ”. Jag tänkte att hur kan de veta hur min resa ska se ut och blev arg på dem. 

Jag tror att saker är den, för mig, att jag tänker att det ska vara på ett visst sätt och när det inte blir så, som det väldigt sällan blir, blir det en kamp inom mig tills jag åter igen kapitulerar mig för livet på livets villkor. Matklösheten inför livet.

Min sponsor har berättat att när jag bara fortsätter att leva i programmet,  fortsätter att be, meditera, sponsra, göra service, gå på möten, kommer ”öknen” att ge vika till ny tillväxt i min andlighet.

Min erfarenhet är att exakt så här är det. Så har det varit för mig. Ibland är tiden i öken kort och ibland lite längre. Men varje gång har jag fått växa.

Igår var jag på uppdrag av AA för att informera arbetsgivare om vad AA är och inte är. Plötsligt stod min förra chef framför mig. Jag hade inte haft tillfälle att gottgöra henne än och där stod hon.

Gud gör för mig det jag inte kan göra själv. Det är min högre makt, vilken jag väljer att kalla Gud, som förser mig med det Han anser att jag behöver när Han tycker att jag behöver det.

Jag kunde ärligt och tryggt stå där framför min förra chef och berätta hur det var,  vad som hände och hur det är nu. Och hon var så glad för min skull. Berättade om att hon har tänkt på mig och önskade mig all lycka i framtiden. 

Det här hade jag varit rädd för. Att möta henne och ärligt berätta hur det var. Min självcentrerade rädslor hade stått i vägen för gottgörelse. Men Gud hade en plan. Jag blev befriad av mina rädslor.

Jag fick även en frågan om hjälp av en medsyster igår. Vilken nåd! En otrolig mirakel att få tillfriskna och vara till nytta för mina medmänniskor! Det är endast genom att ge vidare det jag har fått som jag får behålla det.

Idag har jag på mig mina nya rosa glasögon och öken har gett vika med andlig tillväxt.

Tack gode Gud för AA. 

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s