Fullständig maktlöshet

Det är märkligt med andlighet, eller inte. Det gudomliga i mig. Insikten om Guds (min högre makts ) vilja med mig. Desto mer jag söker den genom bön och meditation, som AA:s Steg 11 föreslår,  kommer den infinna sig hos mig.

Jag vaknade med en sinnesro och kärlek idag.  I förlåtelse. Och jag kände att idag är det tid för gottgörelse och förlåtelse.

Utan att jag själv gjorde någonting dök det upp ett tillfälle att gottgöra en person som jag skadat genom mina handlingar i mitt aktiva liv.

Det var första gången för mig att en person som jag har sårat,  så öppet beskrev sina känslor och sin uppfattning om mig. Det var tufft, väldigt ödmjukande och så lärorikt. Jag fick se hur jag var. 

Jag fick se hur många gånger jag hade nått botten tidigare. Hur sjuk jag var. Och hur långt ifrån lösningen jag var. Jag hade ingen aning om min alkoholism då. Ingen insikt alls om att mina problem handlade om min sjukdom alkoholism. 

Det är ett under att jag lever idag. Tack vare Guds nåd att jag blev vägledd till AA.

När jag var tillräckligt desperat kom villigheten att göra vad som helst. Insikten om min alkoholism.  Den totala maktlösheten inför mitt liv. Denna gången kapitulerade jag fullständigt. 

Först inför alkoholen. Jag förstod att så fort jag får en droppe alkohol i mig, förlorar jag kontrollen. Och att jag själv inte kunde välja om jag ska ta den droppen eller inte, trots konsekvenserna. 

Detta fick mig att be om hjälp till att komma på AA.

Nu hade jag det som behövdes tänkte jag. Jag hade slutat dricka och AA skulle visa mig vägen.

Men jag hade inte förstått att hela mitt liv var ohanterbart. Så ca 3 veckor in i min nykterhet rasade fasaden. Jag ville inte leva, jag ville inte se allt. Jag var totalt maktlös. Jag ville döva mig med alkohol,  droger, tabletter,  vad som helst bara för att slippa känna.

Jag behövde inte göra det. Jag lade mig på golvet och övergav mig totalt och fullständigt till min högre makt. Jag var redo att göra vad som helst för att besegra denna sjukdom alkoholism.

För mig räckte det inte att sluta dricka. Jag behövde även följa AA:s lösning,  dom 12 stegen,  förslag till tillfrisknandet.

Det enda jag behövde göra var att släppa taget om allt jag trodde på, trodde mig veta och att be om hjälp.

Genom att släppa ”kontrollen ” fick jag åter mitt förstånd.  En dag i taget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s