But for the grace of God

It is by grace that you are saved, through faith, not by anything of your own, but by a pure gift from God, and not by anything you have achieved. Nobody can claim the credit. You are God’s work of art. –Ephesians 2:8

Jag refererar Bibel-citat! Vem hade trott det.

Men det här citatet beskriver för mig mitt tillfrisknande. Jag kunde inte själv. Jag kan inte själv. Jag gjorde ingenting. Jag fick nåden att bli nykter.

Att bli så desperat i mitt lidande att jag fick villigheten att göra vad som helst.  Och det var inte i min makt. Jag hade inte kraften. 

Jag hade både länge och väl använt allt jag hade. Det räckte inte. Jag insåg att inför alkoholen är JAG maktlös. Med min mänsklig kraft kunde inte jag bli befriad av den fruktansvärda besattheten att åter igen dricka.

Jag visste att jag borde inte dricka.  Jag visste vad som händer och ändå drack jag.  Min självtillit,  självkänsla eller vilja räckte inte. Den här sjukdomen är mycket starkare, listigare och falskare.

Jag mötte min egen kraftlöshet och gav upp kampen. Tog emot nåden, en kraft större än mig själv. Jag blev befriad av besattheten att dricka.

Jag accepterade att det finns någonting större än vi människor. Jag fick nåden att öppna mitt sinne och ta emot gåva från AA, dom 12 stegen.

En dag i taget får jag vara nykter av Guds nåd när jag gör det jag ska, lever enligt AA:s 12 steg.

But for the grace of God

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s