Transformation

Jag tänker på tidigare inlägget,  Richard Rohrs meditation för dagen.

Jag kan koppla in den rakt in på AA:s program och mina erfarenheter. En transformation genom dom 12 stegen. 

Genom smärta och lidande växte fram en desperation. Desperationen, och erkännandet att min egen kraft räckte inte gav mig villigheten till att ta emot AA.

Påminnelsen av smärtan och lidandet, ger mig villighet och tålamod att ihärdigt söka vidare.

Öppet sinnelag gav mig möjligheten att vara villig att tro på en kraft större än min egen. 

När jag då kände mig totalt besegrad och hade en villighet att tro på en kraft större än mig själv,  fick jag även villigheten att ta ett beslut att överlämna mig själv och min vilja till händerna på den kraften som jag var villig att tro på.

Jag bestämde att ändra riktning. Jag ville inte tillbaka till smärtan eller vara kvar i den. Och det här hade ju fungerat med andra, min sponsor stod framför mig som ett exempel. 

Jag fick modet att släppa taget om min vilja och allt det jag trodde mig veta om någonting.

Varför jag skriver om att jag fick villighet, mod, öppet sinnelag,  är för att jag gjorde faktiskt ingenting själv. Jag kunde ju inte själv. Jag kunde inte sluta dricka, jag kunde inte hantera mitt liv. Precis som Rohr skriver att vi får.

Jag tror att AA:s 3e steg var vändpunkten. Där började min andliga resa. Transformationen. Någonting annat inträdde i mitt liv och tog över. Någonting började verka genom mig.

Jag kallade denna någon Gud, min högre makt. Och jag kallar det att jag har fått och får,  nåd. Genom att jag säger Ja.

Gud gör för mig det jag inte kan göra själv. Mitt ego började ge vika. Jag var inte längre ensam.

Jag tror inte att jag kunde gå tillbaka ens om jag ville det. Och så klart vill jag inte!

Jag pratade med min sponsor imorse om den transformationen som vi båda har upplevt och upplever dagligen. Den andliga resan som vi båda är med på. Det är viktigt för mig att kunna dela med mig av mina erfarenheter och ta emot andras och prata på riktigt.

Att ändra sitt liv 180 grader när vi kommer till AA. För mig var det just den transformationen. Där det andliga livet började. Och jag tror att det är det enda som kan rädda mig som en hopplös alkoholist från min dödliga sjukdom.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s