Daglig handlingsprogram

Jag tänker på tidigare inlägget. Att kärleken är ett val. Att leva i kärlek. 

Jag tänker hur jag uppfattar det och hur jag försöker efter min egen förmåga att leva i kärlek.

Richard Rohr skriver om dagliga handlingar i kärlek. För mig känns det ganska naturligt när jag tänker på vårt dagliga handlingsprogram i AA. Är inte det samma sak egentligen?  Att efter sitt bästa förmåga leva i kärlekens flod.

Genom bön och meditation, 11 steget,  fortsätter jag söka, upprätthålla min andliga spänst.  Växa i andlighet, närvaron i kärlek med allt.

Inatt hade jag jättesvårt med att vara i kärlek. Jag var trött, ledsen, arg och resultatet blev själviskhet och självcentrering. Men det är ok. Jag såg det redan då. Jag bad Gud, min högre makt,  att hjälpa mig, visa mig hur jag ska vara.

Men det gjorde så ont, så ont att inse hur jag kämpade mot att inte låta mitt ego styra helt. Försöka kapitulera inför maktlösheten, att jag inte kan förändra någon annan. Och att inte veta vad som är rätt i situationen. Att släppa taget och lita på det jag tror mig vara Guds vilja just nu.

Idag tar jag min del. Jag går till personen som jag skadat som steg 9 föreslår. Som jag förstår är detta ett steg 10 som resulterar gottgörelse. 

Jag är otroligt tacksam för insikten att se hur mitt ego reagerar. Insikten att se vad är min del och villigheten att dela med mig av detta och gottgöra.

Jag tror att det här är en del av det som Richard Rohr talar om. Att välja kärlek. Att dagligen göra dom handlingarna som för mig närmare kärlek och Gud.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s