Villighet

Att det kan göra så ont att gå med sitt skräp och få ned det på papper. Hela kroppen mår illa. Men jag ber om hjälp, ber min Gud om villighet och styrka att göra det jag behöver göra. Och jag skriver.

Jag tänkte på en sak när jag skrev.  Har märkt det tidigare också vid mina 4e steg, att min skrivstil blir väldigt annorlunda, nästan som till och med pennan vill kämpa emot.

Egot är så fruktansvärt stark och kämpar för sitt överlevnad. Det tror jag i alla fall att det handlar om för mig.

Men med Guds hjälp har jag skrivit klart. Jag vill även om jag inte alltid vill, så får jag villighet. Jag påminner mig själv om att jag gör vad som helst för att besegra denna hemska sjukdom!  Vad som helst!

Det gör ont ja, men det är inte farligt. Nuförtiden kan jag verkligen känna så. Tidigare blev jag livrädd. Idag vet jag att jag inte är ensam och vågar vara kvar i smärtan utan att agera ut på olika sätt. Jag har varit arg och ledsen och sårad idag men jag har inte behövt lägga det på någon annan tack gode Gud!

Imorgon ska jag lämna över mitt 4e steg till min sponsor som ett 5e steg och därefter kommer jag villigt be Gud avlägsna min del, mina karaktärsdefekter.

Vilken nåd!  Jag har inte behövt dricka. Jag har inte agerat ut mina känslor och skadat någon. Jag har däremot kunnat vara närvarande med min dotter och mitt ex och firat påsk. Total mirakel för mig.

När jag fokuserar på det viktigaste så löser sig allting annat. När jag gör plats för mitt tillfrisknande, får jag växa och ta del av livet. Det betyder att jag behöver välja bort saker men ingenting, ingenting är lika viktigt, lika livsviktigt för mig än AA:s program, dom 12 stegen.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s