Kan själv

Oj vilket 5e steg!  Plötsligt fick jag med hjälp av min sponsor se hur jag drivs av mitt medberoende också. Och hur det är min oärlighet mot mig själv som driver min bitterhet. Hur svårt kan det vara ärlig mot sig själv då?! Ja tydligen väldigt svårt ibland!

Att vara ärlig mot mig själv kräver mod att tala om för andra vad som är ok för mig trots rädslan att skada någon eller vad andra tycker och tänker om mig. Vad skulle egentligen kunna hända om jag säger att vet du jag blir faktiskt ledsen när du säger så?

Så där sitter jag i det snurret och rädslan att inte våga vara ärlig mot mig själv i min känsla för att andra ska inte tycka illa om mig. Och så blir jag bitter och harmas på den andra.

Men jag har en lösning! När jag har lämnat över mitt 5e steg ska jag fortsätta med steg 6 och steg 7. Är jag villig att ödmjukt be Gud att befria mig från allt? Här fastnade jag idag. Första gången för mig att fastna på mitt 6:e steg.

Jag försökte fixa mig själv och andra, igen! Och jag kunde inte förstå varför jag hade fastnat utan ringde min sponsor som kunde hjälpa mig att se detta. Men igen! Jag kan inte själv! 

Allting som jag tror mig veta eller tror att jag borde eller ska behöver jag släppa taget om. Ännu en gång kapitulera inför att jag vet ingenting och jag kan inte själv.

Så jag var redo att gå vidare till steg 7. Precis som det står i SB så bad jag Gud att avlägsna mina karaktärsdefekter. Och nästan omedelbart kom en känsla av lättnad och renhet över mig.

Sedan var jag redo för att ta emot ett 5e steg av min sponsee. Vilken nåd! Den finaste gåvan någonsin att få ta emot någon annans 5e steg och se effekten.

Tack gode Gud för min sjukdom och lösningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s