Nuet

Ur Var morgon ny 5 april:

Om vi lever i nuet, om vi är närvarande i varje ögonblick, håller Gud sin hand över oss. Men under de perioder när vi ängslas för framtiden lurar vi oss själva på den trygghet som Gud erbjuder oss nu.

Vi är alltid i goda händer här och nu. Om vi i detta ögonblick är medvetna om vad som sker och inte något annat, då lindras vår ångest och vår oro suddas ut. Svårigheterna börjar först när vi lyfter blicken från nuet. I nuet finns friden.

Det viktigaste jag måste lära mig för att slippa ifrån oro och ångest är att med öppen famn ta emot allt som bjuds mig i varje ögonblick av mitt liv.

Vi läser på våra möten i kapitel 5: ” Det finns en som har all makt och  den enda är Gud, må du finna honom NU. För mig är det just i detta nuet som jag kan finna Gud.  Känna kraften från hans ande som strömmar genom mig i kärlek.

Så fort mina tankar tar mig till ikväll eller imorgon försvinner lugnet, sinnesro och jag behöver be om att få komma tillbaka till nuet.

Det finns olika definitioner av nuet. Ibland kan jag uppleva att det känns helt ok för mig att nuet sträcker sig från morgon till kväll och ibland endast en sekund.

Det finns inget rätt eller fel tänker jag. Desto mer jag medvetet söker min högre makt,  Gud, desto mer kan jag infinna mig i nuet. Det jag behöver påminna mig själv om är att troligen ingen människa någonsin kan vara i nuet konstant.

I helgen kände jag som att allting snurrade,  tankar jonglerade i mitt huvud och jag kunde inte få stopp på dem. Jag bad och bad att Gud ska hjälpa mig. Jag försökte fixa mig, vi har ju ett handlingsprogram tänkte jag.

Till slut förstod jag att jag behöver lyssna på Gud också. Ibland kanske att handla i programmet kan vara att stilla sig och lyssna.

Plötsligt försvann alla problem och tankarna stillades.  Jag kunde åter igen vara till nytta för Gud och mina medmänniskor.

But for the grace of God ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s