Tanke för dagen 13 april

När jag nu har funnit vägen in i denna nya värld genom Guds nåd och med AA:s hjälp, kommer jag då att ta det där första glaset igen, fast jag vet att bara ett enda glas kommer att förändra hela min värld? Tänker jag med berått mod ta steget tillbaka till alkoholvärldens lidande? Eller tänker jag klamra mig fast vid den nyktra världens glädje och lycka? Finns det några tvivel om svaret?
Tänker jag med Guds hjälp klamra mig fast vid AA med bägge händerna?

Att begrunda idag.

Jag ska försöka göra tillvaron bättre och lyckligare genom att jag finns i den. Jag ska försöka hjälpa andra människor att finna den livsstil som Gud vill att de ska leva efter. Jag ska försöka stå på det godas sida, mitt i strömmen av rättfärdighet där allting samverkar för det goda. Jag ska försöka göra min plikt, uthålligt och troget, utan att spara mig själv. Jag ska vara vänlig mot alla människor. Jag ska försöka förstå andra människors svårigheter och hjälpa dem att komma till rätta med dem. Jag ska alltid be Gud att han uttolkar för mig min nästas personlighet.

Dagens bön.

Jag ber att jag ska leva i bönens anda. Jag ber att jag ska lita på att Gud ger mig den kraft jag behöver för att kunna göra min insats för att förbättra tillvaron.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s