Att be

Ur min 11-stegs morgon läsning:

Prayer, for most of us, is not a matter of a month-long retreat or even an hour of meditation. Prayer is conversation with God while driving to work or awaiting an appointment or before interacting with a client. Prayer can be the internal voice that directs the external action.

This much is sure: God will teach you to pray. Don’t think for a minute that he is glaring at you from a distance with crossed arms and a scowl, waiting for you to get your prayer life together. Just the opposite.

Prayer is not a privilege for the pious, not the art of a chosen few. Prayer is simply a heartfelt conversation between God and his child. My friend, he wants to talk with you. Even now, as you read these words, he taps at the door. Open it. Welcome him in. Let the conversation begin.

När jag började stegen med min sponsor, berättade hon om hur hon dagligen bad, som 11-steget föreslår. Hon berättade hur hon gör på morgonen, under dagen och på kvällen. Jag valde att göra likadant. Det kändes stelt och enformigt i början men med tiden formas mina bön till ett samtal.

Under min tid i tillfrisknandet har bön blivit en del av min dag. Jag ber när jag går, när jag jobbar,  när jag sitter på möten,  morgon och kväll, ja hela tiden egentligen. Som ett samtal med min högre makt,  min Gud.

Jag tänker på texten ovanför. Det finns inga fel eller rätt sätt att be. Gud lär mig. Med min villighet, öppet sinnelag och ärlighet låter jag Honom att lära mig och jag lär känna honom bättre.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s