Vad som helst

Hur gör jag det? Hur har jag fått vara nykter och tillfrisknande?

Jag kom till min smärtpunkt i oktober 2014. Efter att har varit med i AA några veckor,  kapitulerat och erkänt min sjukdom alkoholism,  behövde jag kapitulera ytterligare en gång. Mitt liv var ohanterbart.  Smärtan var enorm. Jag kan fortfarade lätt ta mig in i den och påminnas om det fruktansvärda lidandet. Som det står i SB, så mörkt det kan vara före gryningen. 

Jag krälade på golvet och kämpade mot impulsen att gå ut och skaffa droger och alkohol för att döva mig och även för att avsluta mitt liv. Så stort var lidandet då.

I den stunden kom det till mig att ta fram AA:s budskap,  den Stora Boken,  och läsa dom tre första stegen. Jag kunde svara ja på alla dom tre första förslagen. Verkligen från hjärtat.

Från den stunden har jag varit befriad av besattheten att dricka.

Jag är övertygad om att jag hade snart befunnit mig i den situationen igen om jag inte hade fortsatt med stegen med min sponsor. 

Så jag bara fortsätter. Det låter enkelt och det är det egentligen, om JAG inte tror mig veta bäst. Egot tycker inte om den återkommande självrannsakan som jag gör trots att jag inte alltid vill. Erkännandet av mina fel. Men jag bara gör det. Emellanåt behöver jag be om villighet (att göra, trots att jag inte vill ) och min erfarenhet är att jag alltid har fått villigheten när jag ärligt bett om det.
Det enda jag behövde göra var att vara villig, ärlig och ha ett öppet sinnelag. Alltså sluta tro mina förutfattade meningar,  tro mig veta, tro mig kunna, hitta lättare väg. Det räckte för att jag skulle få tillgång till programmet. 

Så idag fortsätter jag med att leva i AA. Jag litar på mun högre kraft, Gud, städar undan och ger vidare det jag har fått.

Jag använder alla ”benen” i mitt tillfrisknande, dom 12 stegen, gemenskapen och service. Jag vågar inte göra mindre. Jag vill inte tillbaka dit där jag en gång var. Jag vill inte dö. Jag fortsätter att göra vad som helst för att besegra den här sjukdomen alkoholism.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s