Anonyma Alkoholister steg 6

AA:s steg 6: ” Vi var helt och hållet beredda att låta Gud avlägsna alla dessa karaktärsfel ”

Första gången jag kom till sjätte steget upplevde jag att jag verkligen var så beredd att låta Gud avlägsna alla mina karaktärsfel. Jag hade precis fått se hur jag egentligen hade varit när jag var sjuk.

Jag gjorde exakt som det står i SB. Jag var rädd att göra på något annat sätt och att resultatet skulle utebli.

Så jag satt en timme och fick genom det jag hade gjort. Jag funderade, bad min högre makt, Gud, så som jag uppfattade honom då om ärlighet och villighet att vara så ärlig som möjligt. Frågade mig själv om det var någonting som jag fortfarande inte hade erkänt.

När jag kände att ”nu är allt på bordet ” och att jag vill verkligen inte vara sådan, kände jag mig klar med steg 6.

Under tiden i tillfrisknandet har jag även fördjupat mig i sjätte steget genom att läsa det i 12 steg och 12 traditioner och prata med min sponsor samt mina medsystrar.

Nyligen fick jag en erfarenhet av att jag inte ville släppa vissa karaktärsdefekter. Jag, mitt ego, ville behålla dom. Nästan en hel dag kämpade mitt inre emot. Egos överlevnadskamp tolkar jag det som. Sedan plötsligt kände jag att nu, nu är jag redo. Jag fortsatte till sjunde steget.  Och genom det fick jag igen känna mig fri.

Tänk att ”bara” genom villighet kan vad som helst hända!  Vilken fantastisk lösning vi har! 

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s