Sårbar

” Change of itself just happens; but spiritual transformation must become an actual process of letting go, living in the confusing dark space for a while, and allowing yourself to be spit up on a new and unexpected shore. ”

– Richard Rohr

Det här har på något sätt varit min veckans tema. Att vara kvar i smärtan tills jag på något sätt faller ur det. Jag menar inte att gå in i smärtan och det jobbiga och fasta eller att sitta och känna och bli ett med känslorna. Mer
som att våga möta det. Titta in.

Istället för att som tidigare i mitt liv, döva eller fly så möter jag det jobbiga, smärtan. Som Pema Chödron skriver att vi går sönder, vi byggs upp igen och så går vi sönder igen och byggs upp igen. Jag tror faktiskt att den andliga tillväxten är just så.

Richard Rohr skriver om att falla uppåt.
Tänk på det en stund.

Varje gång jag har följt med, släppt taget, har jag fått nya insikter, kännt att jag får växa. 

11-steget för mig handlar om att söka. Inte söka för att hitta,  lösa något, fixa något eller bota / fixa mig. Söka för att söka. Jag får nya insikter. Blir mer och mer öppen, mina förutfattade meningar och trossatser förändras. Jag liksom skalar av utan att fylla på.

Jag tycker att det är ganska svårt att förklara vad som egentligen händer men jag är liksom mer sårbar inför mig själv. Mer människa. Och jag börjar känna mer och mer att det är ok.

Tänk vilka konsekvenser det fick att jag verkligen innerst inne erkände att jag är en hopplös alkoholist!  Jag fick något som jag aldrig någonsin hade ens tänkt att det fanns. Att bli ledd till AA och gå genom den totala desperationen och smärtpunkten utan att själv försöka fixa det för en gångs skull och be om hjälp. Det var allt som behövdes.

Vilken nåd! Ett mirakel att få ärva denna gåva. AA.  Tack gode Gud!

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s