Anonyma Alkoholister steg 7

AA:s steg 7: ” Vi bad ödmjukt honom att avlägsna våra brister”

SB s. ” Min skapare, jag är nu villig att överlämna mig helt till dig, både det goda och det dåliga i mig. Jag ber dig att du nu avlägsnar alla brister i min karaktär, de som hindrar mig från att vara till nytta för dig och för mina medmänniskor. Ger mig styrka att, när jag går ut härifrån, utföra dina befallningar. Amen. ”

När jag hade gjort klart mitt fjärde steg, pratat genom det med min sponsor i femte steget och sedan blivit villig till att bli befriad av mina brister kunde jag ta detta steg.

Första gången jag var på sjunde steget förstod jag inte hela innebörden, men det gjorde ingenting. Det fungerade ändå. Jag bad om befrielse av mina brister.

Jag har fått nya insikter sedan dess, om hur mitt ego vill själv bestämma vilka brister Gud får avlägsna och vilka mitt ego vill ha kvar. Och om jag är villig till att följa Guds vilja med mig.

Det här steget är ett av dom mest befriande och även svåraste eller lättaste. Det handlar om ödmjukhet. Det ordet var så främmande för mig innan jag kom till AA. Jag fick googla på den, leta efter synonymer och även motsats innan jag kunde ta till mig innebörden.

Idag tror jag att jag kan se på världen och mig själv lite mer ödmjukt. Men jag tror att det är färskvara, att det innebär ödmjukande från Gud. Att jag varje dag kan överlämna mig till Gud, sådan jag uppfattar honom och inse att jag inte vet och att jag behover hans hjälp.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s