Anonyma Alkoholister steg 8

AA:s steg 8:” Vi gjorde upp en lista över alla de personer som vi hade skadat och blev villiga att gottgöra dem alla.”

När jag hade kommit till steg 8, hade jag en lång lista med människor som jag hade sårat och skadat. Allt det fick jag fram på steg 4.

Det kändes inte bra. Men min sponsor delade sin erfarenhet och jag kände inte längre mig som världens sämsta människa. Jag fick känna att jag behövde inte längre vara den personen som jag hade varit i min aktiva alkoholism. Jag fick möjligheten att göra rätt för mig.

Så för mig handlade mitt första steg 8 att helt enkelt skriva ner alla de människor som jag hade sårat och skadat. Och vad jag hade gjort. Vilka av mina karaktärsdefekter hade styrt mig.

När jag hade gjort klart detta, diskuterade jag genom allt med min sponsor och bad och mediterade.

Det här steget handlar om att jag är villig till att städa min sida av gatan. Som det står i SB s. 98 ” För ögonblicket är det våra liv vi försöker få ordning på. Men detta är inte ett självändamål. Vårt verkliga syfte är att förbereda oss själva för att vara till största möjliga nytta för Gud och människorna omkring oss.”

Här gäller det för mig att påminna mig själv att ”Vi vat beredda att gå hur långt som helst för att besegra alkoholen” SB s.98.

Jag är övertygad om att utan att fortsätta med steg 8-12 efter steg 1-7 hade jag aldrig blivit befriad. Jag behover dagligen leva i denna fantastiska handlingsprogram efter min bästa förmåga.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s