Enorm lycka och frihet

Jag har svårt att hitta rätta ord att beskriva lyckan och friheten jag känner! Jag har fått nåden att vara nykter och tillfrisknande i 2 år.

Det har hänt så mycket under den tiden. Men ändå en dag i taget. I början förstod jag inte alls hur jag skulle kunna leva en dag i taget. Jag levde konstant minst en dag framåt och hade ångest och oro.

Jag var deprimerad. Isolerad. Jag kunde inte arbeta. Jag hade inga fungerande relationer. Jag kunde inte vara den mamma jag ville vara. Min ekonomi var katastrof.  Jag ville inte leva men vågade inte dö heller. Förtvivlan var fruktansvärd. Och jag förstod inte varför. Tills jag förstod. Tills jag började ifrågasätta mitt drickande efter att andra hade berättat om sina problem med alkoholen. 

Jag blev rädd. Jag förstod att jag hade problem med alkoholen. Jag hade ju bestämt att jag inte skulle dricka och utan att hinna tänka eller förstå så satt jag med glaset i handen igen och blev full.

Jag fortsatte att kontrollera mitt drickande men förlorade varje gång. Tills den morgonen jag traskade hem genom stan, efter att ha sovit på ett hotell med en helt främmande man, och inte förstod hur det kunde hända. Jag förstod varför.  För att jag hade druckit. Jag hade inte kunnat sluta efter några glas. Och när jag drack, tappade jag kontrollen över mitt liv.

Jag var så rädd och så ledsen. Jag ringde en vän som jag visste var medlem i AA. Jag bad om hjälp att komma på mitt första möte.

Vi åkte på möte och trappan upp till möteslokalen kändes lång och jag var livrädd. Men så fort jag kom innanför dörren kände jag mig hemma. Jag blev så varmt mottagen av andra kvinnor. Jag var nervös för jag visste inte vad jag skulle göra men lyssnade på andra.

Jag kommer ihåg endast en delning av det mötet,  den som fick mig att presentera mig som en alkoholist. Jag grät och kände en sådan lättnad. Jag var inte dum i huvudet, det fanns andra som kände som jag.

Från den dagen har jag fortsatt att gå på möten. Det viktigaste, allra största gåvan för mig var när jag fick min sponsor. Hon förklarade för mig AA:s lösning till alkoholism. Hon vägledde mig genom dom 12 stegen.  Och jag fick lösningen. 

Idag får jag ge tillbaka det genom att vägleda andra kvinnor genom AA:s lösning,  dom 12 stegen. Jag får behålla det jag har fått genom att ge bort det.

Jag har fått många nya vänner. Jag har fått bra relationer till mina gamla vänner och min familj. Min ekonomi är stabil. Jag är på väg ut till arbetslivet igen. Jag kan vara den mamma som min dotter behöver. Jag har inte ångest. Jag har sällan oro / rädsla för morgondagen (och när det kommer, har jag verktyg). Och jag är totalt befriad av besattheten att dricka. Och jag lever! Det hade jag inte gjort utan dom 12 stegen.

Jag är ödmjuk inför min sjukdom alkoholism. Jag behöver min medicin dagligen (stegen). Jag lämnar över mig till Gud så som jag uppfattar honom. Jag ber om kunskap om hans vilja med mig. Jag mediterar. Jag fortsätter med min självrannsakan och erkänner genast när jag har fel. Jag rättar till mina fel. Jag för vidare lösningen. Jag gör service för att AA ska finnas kvar. Jag lever i AA. Jag älskar AA.

Jag är oändligt tacksam för alla som har sett till att AA finns för mig och jag gör mitt bästa att AA ska finnas för mina barnbarn och deras barnbarn.  Tack gode Gud för AA.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s