Kvällstankar

Plötsligt märker jag att jag har suttit och läst,  översatt ochh läst på engelska, i flera timmar om AA:s lösning.  Speciellt steg 6, 7 och 10.

När jag kom till AA trodde jag att jag inte kunde engelska. Men villigheten till andliga framsteg skrotade det falska påståendet.

Det finns så mycket erfarenheter att läsa på engelska.  Så mycket andlig litteratur. Så jag plöjar mig genom det jag vill med översättningsappen. Och inte en enda gång har jag upplevt att det har varit förgäves.

Idag har jag fått så många tankar och funderingar om vad steg 6, 7 och 10 egentligen betyder för mig.  Så många skratt och även ont att se hur mitt lilla själv håller kvar i egos många huvuden. 

Det finns en fantastisk blogg på engelska, First164, som jag kommer att läsa igen. Jag kan tycka att det är tråkigt att inte kunna dela med mig av allt jag vill här för copyright, men jag har tillit till att Gud har en plan.

Läste även om en bok som heter Drop The Stone. Den handlar om steg 6, 7 och 10. Att helt enkelt kasta bort karaktärsdefekter så fort jag ser dom. Att jag druknar med dom.

Resentment is, indeed, suicide. The weapon is always turned, instantly, on me. The same goes for fear. The same goes for envy. The same goes for any defect, because it stops me living right here, right now. It is this observation, whatever the defect, whatever the magnitude, that fosters my willingness, as I finally start to see the objectionable nature—objectionable to me!—of all of my defects.
There is nothing for me to give up but suffering.
There is everything for my ego to give up—its entire existence.
Provided I recognise that I am not my ego, entire freedom is entirely possible.

First164

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s