I ljuset

Ur Al-Anon Mod att förändra 11 september:

Fjärde steget ger mig en chans att hitta en smula balans. Det hjälper mig att identifiera vad jag har sagt till mig själv om mig själv, och lära mig om det är sant eller inte. Idag ska jag ta ett av mina antaganden om mig själv och hålla upp det mot ljuset. Jag kanske upptäcker att det härstammar från en vana snarare än från verkligheten. 

”Hjälp mig att inse att mina tendenser att tvivla på mig själv och till och med hata mig själv är karaktärsdefekter som hindrar min utveckling.”

Den här texten beskriver så väl många av mina kvarstående karaktärsdefekter. Jag är kanske inte så självisk längre men jag har en massa antaganden och illusioner om mig själv. Och när jag ser dessa, behöver jag ta fram dem i ljuset och avslöja dem tillsammans med min sponsor och min Gud. Jag behöver steg 6, 7 och 10. Och så klart även 8 och 9 att leva en gottgörelse, en förändring.

Jag fick en sådan andlig upptäckt igår om mina karaktärsdefekter. Att de härstammar från det att jag fortfarande tar tillbaka min vilja och låter inte Gud att göra sitt jobb.

Jag behöver varje dag påminna mig om min maktlöshet (steg1). Lita på Gud (steg2). Låta Gud vara Gud (steg3). Kasta bort stenar från mina fickor omgående  (steg10), villigt och ödmjukt (steg 6 och 7).  Be om kunskap om Guds vilja med mig, lyssna i stillhet  (steg11). Leva enligt Gyds vägledning (steg8 och 9). Och ge bort det jag har (steg12). Och sopa rent min sida av gatan så fort det blir skräphögar  (steg4-9).

Alltså Wow! Jag behover inte fundera på vad och hur jag ska göra. Det räcker att jag efter min bästa förmåga följer vägen som beskrivs väldigt tydligt och enkelt i SB.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s