Vi växer av kärlek

Jag har gått ett tag och funderat på hur ska jag kunna låta bli att ”smittas ” av någon annans negativitet eller ältande.

Jag använder självklart programmet och vänder mig till min högre makt, som jag väljer att kalla Gud. Jag tittar på mig själv och tar hand om mina rädslor, ber och mediterar.  Trots det är det många gånger svårt. 

Så kom det till mig nu att ge det motsatta.  Älska och berömma och bekräfta det positiva. Använda Helige Fransiskus bön och försöka agera utifrån den. Med kärlek. Hela tiden kärlek, även om det är svårt många gånger.

Det har jag inte lyckas med så många gånger,  eller ofta glömmer jag bort det. Istället talar jag om föe personen hur jag tycker hen borde göra. Haha. Jag kan avslöja mig själv oftare och oftare.  För jag vill ju inte höra ältande. Jag vill att personen ska dela med sig positivitet. Men det är min själviskhet, jag vill. 

Så ja ber Gud hjälpa mig med att älska, vara tolerant, vänlig och tålmodig.  Och påminna mig att jag kan inte hjälpa alla. Däremot kan jag med Guds hjälp vara kärleksfull och älska alla även om jag inte tycker om alla.

Nu måste jag berätta min erfarenhet av detta. Min sponsor sade ganska tidigt i min nykterhet att jag måste älska alla men jag måste inte tycka om alla. Gissa om jag tyckte det lät knasigt. Hur i hela världen skulle jag kunna älska alla?

Någonstans på vägen, eftersom jag inte skrotade hennes ord, förstod jag. Jag kan verkligen eller bör och måste älska alla. Även om jag inte tycker om alla. En medmänsklig kärlek. Att verkligen från hjärtat kunna önska alla väl, oavsett om mitt ego är sårad. Genom att leva i AA:s lösning, dom 12 stegen, kan jag oftast göra det. Jag säger inte alltid för jag är inte en helgon och det är inte målet heller.

Jag är så otroligt tacksam för livet jag har idag! Ibland är det snurrigt, tex när mitt liv enligt AA möter världen, och jag har svårt att hitta fotfäste.  Då kommer jag ihåg att allt är väl ändå, det är då det andliga utvecklas hos mig. Gud har alltid en plan och ser alltid till att allt är väl. 

Och nu fick jag insikt om att Gud gav mig vägledning igen. Jag hade ju frågat efter vad jag ska göra.

Och svaret är alltid kärlek. Störst av allt är kärleken.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s